Που θα μας βρείτε

Τοποθεσία:

Τοποθετημένο στο ψηλότερο σημείο του χωριού Δρυμώνα, στο δυτικό τμήμα της Λευκάδας, οι πολυτελείς βίλες είναι 10 λεπτά από τον παραθαλάσσιο δρόμο όπου υπάρχουν επιλογές για τις πιο όμορφες παραλίες. Αν μπορείς φυσικά να φύγεις μακριά από την βίλα.
Ο Δρυμώνας είναι κομμάτι του Δήμου Σφακιωτών. Η περιοχή κατά κύριο λόγο είναι ορεινή με εύφορες κοιλάδες. Ο Δρυμώνας έχει γίνει το αγαπημένο μέρος για καλλιτέχνες που θέλουν να ζωγραφίσουν παραδοσιακά χωριά ή τοπία. Το επόμενο χωριό είναι η Εξάνθεια και μόλις 1,5χλμ. μακριά, είναι το κοντινότερο μέρος όπου μπορείς να βρεις φρέσκο ψωμί και ένα mini-market.
Για τα πιο ωραία εστιατόρια φτάνει να βρεθείτε στην παραλία Κάθισμα ή επιλογές από ταβέρνες και άλλες απολαύσεις στον Άγιο Νικήτα, και τα δύο μόλις 10 λεπτά οδηγώντας. Οι πολυτελείς βίλες είναι 17χλμ. από την πόλη της Λευκάδας και 37χλμ. από το αεροδρόμιο.
Η μαγευτική τοποθεσία θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τις διακοπές σας στην Λευκάδα, με απόλυτους πρωταγωνιστές το γαλάζιο της θάλασσας, την πολυτέλεια και την χαλάρωση.

Πρόσβαση:

Υπάρχουν 5 εναλλακτικοί τρόποι για να έρθει κάποιος στο νησί της Λευκάδας:

Με αυτοκίνητο:

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας χωρίς έξοδα φέρι-μποτ, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα συνεχούς ροής που την ενώνει με την Ακαρνανία.
Η απόσταση από την Αθήνα στο νησί της Λευκάδας είναι περίπου 380 χιλιόμετρα μέσω της γέφυρας στο Ρίο-Αντίρριο και διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη προς το νησί της Λευκάδας είναι περίπου 420 χλμ., και διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Με αεροπλάνο:

Από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα για το Άκτιο  με τακτικές πτήσεις και πτήσεις charter. Είναι διαθέσιμο λεωφορείο ή ταξί στο αεροδρόμιο του Ακτίου για τη μεταφορά σας στη Λευκάδα η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Με ιδιωτικό σκάφος:

Πολλές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στη μαρίνα της Λευκάδας: βενζίνη, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, υπηρεσίες επισκευής σκαφών, κλπ. Άλλες διαθέσιμες μαρίνες υπάρχουν στο Νυδρί και στο Μεγανήσι. Τα μεγαλύτερα λιμάνια-αποβάθρες του νησιού είναι η Μαρίνα Λευκάδας, το Βλυχό, η Βασιλική, η Λυγιά, το Βαθύ Μεγανησίου, ο Πόρος, τα Σύβοτα.

Με πλοίο:

Υπάρχουν καθημερινά πλοία που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ηγουμενίτσα, με δρομολόγια τα οποία αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Μεγάλα πλοία αναχωρούν από την Πάτρα για Ιταλία (Μπάρι, Μπρίντιζι, Ανκόνα, Βενετία), και αντιστρόφως, συνήθως με μια στάση στην Ηγουμενίτσα. Χρήσιμος σύνδεσμος: www.greekferries.gr

Με λεωφορείο (ΚΤΕΛ):

Ένας άλλος τρόπος για να φτάσετε στην Λευκάδα είναι με λεωφορείο από την Αθήνα, η οποία θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ktelattikis.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων και των διαδρομών.

Χάρτες Google
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 • Το νησί του Σκορπιού
 • Παραλία Εγκρεμνοί
 • Παραλία Πόρτο Κατσίκι
 • Παραλία Κάθισμα
 • Παραλία Αγιοφύλλι
 • Παραλία Άγιος Νικήτας
 • Παραλία Μύλος
 • Παραλία Αμμόγλωσσα
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας
 • Μοναστήρι της Φανερωμένης
 • Μονή του Αγίου Γεωργίου
 • Η εκκλησία της Αγίας Μαύρας
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ